Capdepera

Sant Antoni és una de les festes més esperades entre els Gabellins, que esperen cada any amb ganes aquest dia. La festa a Capdepera comença dia 15, que fan una picarolada. La picarolada és una concentració que es fa a la plaça de l'Orient per anunciar a tothom que Sant Antoni, després d'un any, ha arribat.

Dia 16 és el dia més esperat pel poble. Dia 16, a les 14:30 la gent ja està preparada a ca seva, amb la seva camiseta de Sant Antoni Gabellí i la botella d'herbes o pomada típiques d'aquest dia. A les 14:30 l'obreria de Sant Antoni de Capdepera llança el primer coet per avisar que a les 15:00 els dimonis sortiran, i a les 14:55 el segon i darrer coet. A les 15:00 surten els dos dimonis de dues cotxeries diferents per anar directament cap a l'esglessia. Allà fan un espectacle que es basa en el fet que hi ha una creu feta d'herba i ells la destrossen com a un menyspreu cap a l'esglessia i a Sant Antoni. I després fan un recorregut en el qual la banda va darrere ells mentre ballen. La gent en aquesta festa sol beure molt, però per gaudir-la no és recomanable abusar molt de la beguda.

Dia 16 encara no s'ha acabat. Després de les corregudes, la gent que no ha consumit molt d'alcohol i està en condicions, es reuneix en grup per organitzar foguerons i sopar de torrada. En els foguerons se sol menjar aliments típics de Mallorca com la sobrassada.

La gent aquest dia està molt contenta i alegre, i només queda esperar als dimonis, que són els que van donant voltes per tots els foguerons del poble.

Dia 17

Dia 17 és un dia en el qual el capella surt pels carrers amb les carrosses i es dedica a beneir els animals. Per això es diuen beneïdes. En aquest dia els dimonis també surten a ballar mentre passen les carrosses.

D'aquí poc s'atraca el darrer ball, hi ha gent trista, però com tota festa, s'ha d'acabar.

Per acabar amb emoció, a la plaça de l'orient hi ha gent que canta glosses per acomiadar Sant Antoni com cal.

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba